Guided historische bierwandeling door het centrum van Utrecht

Met de Guided historische Craft Beer wandeling door het centrum van Utrecht proef je verse lokale Utrechtse bieren, ontdek je de geschiedenis van de bierstad Utrecht, ga je opzoek naar de leukste Utrechtse HOPspots en leer je over het brouwproces en de verhalen achter de lokale (micro)brouwerijen. Dit alles op een zeer Hollandse en leuke manier: wandelend door het centrum van Utrecht, met gids! Ben je opzoek naar een bier wandeling zonder gids? Klik dan hier.

  • Trijn van Leemput
  • Eenhoorn
  • Stadskasteel Oudaen
  • Cheers
  • Dorstige harten
  • Die vergulde craen
  • Brouwerij de Boog
  • Biervaten
  • Oudaen beer tasting

Anders dan bij onze fiets tours, focust deze guided wandeltour op het centrum van Utrecht. Je gaat samen met onze gids (StiBON Biersommelier niveau 3) opzoek naar het verleden van de bierstad Utrecht. Wat heeft bijvoorbeeld een éénhoorn met bier te maken? Wie was Trijn van Leemput en wat heeft zij met bier te maken? Wist jij dat er vroeger meer dan 50 brouwerijen gevestigd waren aan de Oudegracht? En wist je dat er sinds 1990 wederom aan de Oudegracht gebrouwen wordt? Wij geven jou de antwoorden!

Uiteraard vergeten we het belangrijkste onderdeel niet: bier proeven! Wij zorgen ervoor dat dat jij leert bierproeven als een pro! Verschillende biersoorten zullen aan de orde komen. Denk hierbij aan Utrechtse Pale Ales, (NE)IPA’s, Stouts, Porters, tarwebier of experimentals. Tijdens de tour proef je minimaal 5 proefglazen van lokale ambachtelijke bieren, op twee unieke locaties.

TOUR DETAILS:

Tourtype:Guided bierwandeling met proeverijen
Begin- en eindpunt: Centrum van Utrecht: van Little Beershop tot het Ledig Erf.
Duur van de tour:3 tot 4 uur durende wandeltocht (3 km wandelen)
Inclusief gids:Ja (StiBON Biersommelier niveau 3)
Inclusief brouwerij tour: Ja (korte variant)
Locaties:Je bezoekt 2 HOPspots, inclusief proeverijen van lokale bieren
Eten/drinken:Minimaal 5 proefglazen bier en enkele bier snacks inbegrepen
Afstand:3 km wandelen door het historische centrum van Utrecht
Voor wie:Hét ultieme uitje in Utrecht voor (speciaal)bier liefhebbers, stellen, collega’s, familie, maar ook voor een feest met vriendengroepen of een beershower
Prijs:€42,50 per persoon

Deze wandeltour is bedoeld voor groepen van minimaal 4 personen. Ben je met een kleinere groep? Check of je kan aansluiten bij een andere groep of boek onze self-guided bierwandeling. Minimale leeftijd van de deelnemers is 18 jaar. Heb je andere wensen? Neem contact met ons op en we denken graag met je mee een passende tour, proeverij of evenement te creëren. Overtuigd? Vul dan direct onderstaand formulier in!

Calendar is loading...
-
Beschikbaar/Available
 
-
Uitverkocht/Sold out (Want to join? Send a message)
Chosen date: ...
Cost of booking: 0.00

Tour timings:

Voornaam/name*:

Achternaam/surname*:

Email*:

Telefoon/phone*:

Deelnemers/participants*:

Details:

Coupon/Giftcard:

Betaal/payment method*:

 the terms and conditions