FAQ’s

FAQ's
 • Wat is de start- en eindlocatie van de tour?

Onze guided- en self-guided tours starten en eindigen in het centrum van Utrecht (dichtbij Tivoli Vredenburg). De exacte startlocatie is afhankelijk van het feit of je fietsen via ons huurt of niet.

 • Wat zit er inbegrepen bij de tour?

Bij elke tour zijn bier proeverijen en wat snacks inbegrepen. Het aantal is afhankelijk van het gekozen tour-type, maar er zijn altijd minimaal 6 proefglazen lokaal gebrouwen craft beer inbegrepen. Uiteraard zorgen wij ook voor de route, reserveringen en genoeg informatie om je te vermaken gedurende de dag. Bij Guided Tours is los van de gids, ook altijd een brouwerij tour inbegrepen. Bij de self-guided tour is ook een begeleide brouwerij tour inbegrepen. Bij de Craft Beer Workshop is een proeverij (min. 3 proefglazen) en een (home made, vegan) lunch inbegrepen. Daarnaast krijgt elke deelnemer een liter van zijn zelfgemaakte bier mee naar huis.

 • Is er een non-alcoholische versie van de tour?

Wij hebben geen specifieke non-alcoholische versie van de tour. Mocht iemand in de groep geen alcohol (of bier) drinken, dan zijn er bij elke locatie voldoende alternatieve dranken voorhanden. De Utrechtse brouwerijen maken world famous non-alcoholic beers! 

 • Hoe werkt de self-guided tour precies?

Tijdens de self-guided Craft Beer Tour ga je zelf met de fiets op pad en bezoek je tot drie verschillende craft beer locaties. Kort voor de start van je tour ontvang je per e-mail alle benodigde informatie. Bij de startlocatie (een bierwinkel in het centrum van Utrecht) krijg je een stempelkaart met de route en een telefoonhouder voor op de fiets. De stempelkaart kan je bij de locaties gebruiken om je bieren en snacks te ‘bestellen’.

 • Hoe werkt de Utrecht Craft Beer Tour giftcard?

Wil je iemand verrassen met een origineel cadeau? Dan is de giftcard iets voor jou! Je bestelt de giftcard via onze website en deze vertegenwoordigd een financiele waarde. De giftcard bevat een code die door de ontvanger gebruikt kan worden om zijn/haar tour te boeken. Na bestelling en betaling van de giftcard ontvang je deze binnen 24 uur per email. De giftcard is minimaal 1 jaar geldig.

 • Ik heb een giftcard via de SurpriseFactory gekregen. Hoe kan ik boeken?

Heb je een giftcard voor onze self-guided fietstour gekregen via de SurpriseFactory? Dan is het belangrijk dat je eerst via deze pagina van de SurpriseFactory zelf je voucher activeert. Je krijgt dan een nieuwe code (deze begint altijd met ‘2023-UCBT-sp-….’. Deze code kan je gebruiken om de boeking via onze website te maken. Let op: je kan niet meerdere codes van de surpriseFactory gebruiken in één boeking op onze website. Heb je dus meerdere giftcards, dan moet je die invoeren als aparte boekingen. Cheers!

 • Wat is het minimum aantal personen dat nodig is om deel te nemen aan de tour?

Voor de self-guided tour is het minimum aantal 1 persoon. Voor de guided tours is het minimum aantal 6 personen. Wil je een guided tour doen en ben je met minder dan 6 personen? Stuur ons dan even een Whatsapp bericht. Wellicht kunnen we groepen samenvoegen.

 • In welke talen kan de tour gegeven worden?

Al onze gidsen spreken Engels en Nederlands. De meeste gidsen hebben ook basiskennis van de Duitse taal.

 • Hoe werkt de fietshuur?

Als je via ons fietsen huurt (meerkosten zijn 7,50 p.p.) zorgen wij ervoor dat er goede fietsen voor jullie gereserveerd zijn. De fietsen worden opgehaald bij Willemstraat Bikes in het centrum van Utrecht. Bij de self-guided tour dien je zelf de fietsen op te halen en op tijd terug te brengen. Neem a.u.b. een kopie van een legitimatiebewijs mee voor een soepele en snelle overdracht. Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor de fiets. Heb je onverhoopt een lekke band? Ga dan niet doorfietsen maar bel Willemstraat Bikes.

 • Hoe lang duurt de tour?

Dit verschilt per tour type, maar meestal starten we rond 13/14 uur en zijn we om 17/18 uur weer terug in het centrum van Utrecht. Onze workshop begint normaliter rond 10 uur en duurt tot 15 uur.

 • Volgens de boekingskalender is de tour volgeboekt op de door mij gewenste datum, wat nu?

Stuur ons een Whatsapp bericht. Wellicht dat we groepen kunnen samenvoegen of iets voor jullie kunnen regelen.

 • Wat zijn jullie openingstijden?

Onze standaard openingstijden voor telefonisch contact zijn op maandag t/m donderdag van 11 tot 21 uur, vrijdag van 10 tot 22 uur en zaterdag en zondag van 11 tot 22 uur. Openingstijden kunnen wijzigen en zijn in te zien via Google Maps.