Utrecht Craft Beer Workshop

Wij verzorgen Craft Beer Workshops voor wie het leuk vindt om te leren bier brouwen. In een kleine groep (max. 12 personen) ga je aan de slag met een kleine bierinstallatie en brouw je op een ambachtelijke wijze je eigen bier. Je werkt met gemoute granen en hopbellen of -korrels (dus niet met extracten!). Aan het eind voeg je de gist toe. Met deze workshop leer je brouwen in de praktijk. Natuurlijk nemen we, zoals je van ons gewend bent, ook de tijd om te proeven: in deze proeverij komen meerdere bierstijlen aan bod. De workshop duurt ongeveer 5 uur en een goedverzorgde lunch is inbegrepen bij de prijs. Na ongeveer twee weken is je bier uitgegist en gebotteld en kan je het komen ophalen of laten opsturen (kosten voor verzending zijn niet inbegrepen bij de prijs). 

  • Craft beer workshop: brewer Wanting
  • Craft beer workshop: ingredients
  • Craft beer workshop: hops
  • Craft beer workshop 2
  • Craft beer workshop
  • Craft beer workshop: make your own
  • Craft beer workshop: beer tasting!
  • Hoop & Eendracht
  • Beer tasting @ workshop
  • Workshop lunch

Onze Craft Beer Workshop is een dagactiviteit van ongeveer 5 uur. De workshop zal plaatsvinden bij de circulaire nano-brouwerij De Brakkerij gevestigd in Nieuwegein (Utrecht). Laat je niet afschrikken doordat de nano-brouwerij gevestigd is in een woonwijk; het is leuk! De locatie is goed bereikbaar met openbaar vervoer, fiets of auto. Meestal beginnen we in de ochtend en eindigen aan het einde van de middag. Een ideale afwisseling tussen doen, kijken, leren, luisteren en proeven. Tussen de verschillende brouwfasen door zul je af en toe ook moeten wachten; dat is het ideale moment om aan onze workshopbegeleider al je vragen over het bierbrouwen te stellen (of lekker een bordspel te doen). Aan het einde van de dag zal je in staat zijn de verschillende biersoorten te onderscheiden, weet je eindelijk hoe je bier moet brouwen en heb je gegarandeerd een leuke middag gehad!

CRAFT BEER WORKSHOP DETAILS:

Workshop type:Craft Beer Workshop / workshop bierbrouwen
Locatie: Groepen < 12 personen: De Brakkerij in Nieuwegein (Nano brouwerij & bakkerij in souterain van een woonhuis)
Groepen > 12 personen: In overleg
Duur van de workshop:Dagvullend programma van ongeveer 5 uur. Normaliter starten we om 10 uur in de ochtend en eindigen we rond 15.00 uur in de middag.
Inclusief begeleiding:Ja. Een ervaren workshop begeleider is gehele workshop tot jullie beschikking.
Eten/drinken:Koffie/Thee, een uitgebreide lunch en een bier proeverij zijn inbegrepen bij de prijs.
Eigen bier:Na ongeveer twee weken is je bier uitgegist en gebotteld en kan je het komen ophalen of laten opsturen (kosten voor verzending zijn niet inbegrepen bij de prijs)
Vervoer:Je kan je eigen fiets meenemen maar ze ook via ons huren (+ € 6,50 p.p.). Uiteraard kan je ook met het OV of de auto komen.
Voor wie:Voor iedereen die het gaaf vindt om eens écht zelf bier te brouwen. Ultiem uitje in Utrecht/Nieuwegein voor (speciaal)bier liefhebbers, maar ook voor een feest met vriendengroepen, collega’s of familie
Prijs:€85,00 per persoon

BOEKEN

De beschikbare data staan in het boekingsformulier aangegeven. Geef in het reserveringsformulier onderaan deze pagina de gewenste datum door en vul het formulier in. Nadat de reserveringsaanvraag is goedgekeurd ontvang je vanuit ons een email met daarin het betaalverzoek.

We bieden onze Craft Beer Workshop aan groepen vanaf 4 personen met een minimale leeftijd van 18 jaar. Meestal kunnen we kleinere groepen ook samenvoegen. Heb je andere wensen (bijvoorbeeld een grotere groep, bedrijf, etc)? Neem dan contact met ons op en we denken graag met je mee om een passende workshop, proeverij of evenement te creëren. Overtuigd? Vul dan direct onderstaand formulier in!

Calendar is loading...
-
Beschikbaar/Available
 
-
Uitverkocht/Sold out (Want to join? Send a message)
Chosen date: ...
Cost of booking: 0.00

Workshop timings:

Workshop taal/language (preferred):

Voornaam/name*:

Achternaam/surname*:

Email*:

Telefoon/phone*:

Deelnemers/participants*:

Details:

Coupon/Giftcard:

Betaal/payment method*:

 the terms and conditions